follow hokeh !

Friday, October 31

Terengganu. Negeri cantik .. Budaya Menarik..



TERENGGANU

wuhuuuu...
lame sudah tidak mencuci blog yg bersarang nya ini pun.
ehem 
mid sem pun sudah. jalan jalan pun sudah
kini sibuk menjalani kehidupan seharian yang yang .krik krik.(ada orang tanya ke?)
jadinya.
meh sini dekat dekat rapat rapat.
nak belanja gambor siket. 

masa : mid sem minggu lepas
hari : setiap hari
tempat: sekitar kuala terengganu indah lestari. ehh.tu bukan kuantan ke
model : para para praktikum k1p1 matrik penang  dan #anokJatiTranung yang 
            semuanya berangan nak kurus tapi sebenarnye semua kurus ah mencikk ah >.<
objektif : menyiasat hubungan antara warga TERENGGANU dan KEDAH.
misi dan visi : memperkenalkan (menyoho) keindahan dan kecomelan negeri TERENGGANU serta                             warganya kepada warga kedahan di samping bergambor memuhkan memory phone                               memasing tanpa mempedulikan orang sebelah.


1.mari kita mulakan dengan membeli air cool blog depan basteng.haa.. kedah takde cool blog kot. eh



2.Kampung Cina. aku pun tak tahu natang apa ada sini. yang aku tahu ada anjing je dua tiga empat ketul. lol. selain itu ada jugak tempat2 lawo nak bergambor hoi. sesuailah untuk kau orang kau orang yang pantang nampak orang up camera terus nak serbu tu.. haaa.. 

bukan lorong gelap tahu.choi mulut


gambar je belakang tu hoi. acah2 kurus je.
topi disediakan . orang terlajak gemuk dilarang
naik beca ni yer.aku takut roboh je.kah

ahaa! haruslah ambik gambar kat love love. padahal
lukis pakai pensel je...kot.. lupa
bawak crayon.kalau takk...hmmm

haa.. pilih pilih. kau kunciiii..cintakuu..hamboih.
gitulah lebih kurang. kau orang nak kunci
hati pun boleh tahu.ehh.gane tu?!

sama dengan caption yg kat atas .cuma yang ni model kedah.
haruslah bayor mahal siket.kahkah

rumah . yer. rumah lah tu hoi. cuma. tah.tak pasti kenapa
spesel sangat. sebab warna kuning kot.eh.rumah aku pun kuning
bakpe takda orang nakgi bergambor. -_-
eh tapi betul ke ni rumah?

tengok tengok. jeles tak. eh takyah jeles. duduk atas
bangku je pun. 

bakpe yang rasa megah/riak/ujub sangat tu boleh bergambor
di samping kain batik buruk mak cik melah.tak paham aku. =.='

eh eh. perlu ke nak bergambor keluarga  sini
eh haruslah ! *jawab hati kecilku

gambar belakang tak nampak sangat kerana gangguan
lemak lemak yang tak dikehendaki. 

dah orang lain duk bertolak berebut bertarik rambut
nak posing kat sini, aku sebagai orang kampung saujana haruslah
tidak ketinggalan menyertainya. ewah. bangga lah kau orang saujana.

payung wewarni. aum..keekeke.. nasib baik hari tidak hujan. kalau tak
memang aku retuh lah salah satu payung tu

wajib selpi. bukan makruh mahupun sunat.
p/s pssst..duk tengah2 nampak kurus hoi.bhahaha

sapa la yg ambik gambar ni. potograper sangat di samping
dedaun hijau.

omomo...suwik cangat.. 
3.Pasar Payang
nak beli keropok pun bergambar. nanti bolehlah jadi duta.

tepi tepi tepi semua orang. kita orang nak berselpi ni
tepi!!

yeay! dapat penyu lah. rm5 sekor. beli dengan makcik yang langsung tak peramah.
kat terengganu ni ada dua je makcik yg tak peramah. dia lah salah sorang tu.

4.Bukit Puteri
yang ni je tempat paling lawo..kot.

5.Masjid Kristal
bajet kurus. pffttt

kau hadoo.. bergambar atas kusi. disebabkan takda orang k.bukan
saja saja kurang hajor ke hape. 

only in terengganu beb. hahahahahahahakdorrbjhugrfl

aku dia dan peace. 

keadaan dalam masji kristal. ukirang lawa.
tapi tak ambik gamba ukirang pun sebenarnya. hoooho

sesaje. nak compare aku ke tiang lagi kurus. 

makcik makcik vogue. datang bergumbira tinggalkan laki.ehh

datang hari selaa. banyak yang tutp. aku tak tahu pulak
yang cuti umum kat terengganu ni hari selasa. bergambor dgn natang
ni je mampu..


gigih kita orang nak dapat angle terbaik kau tahu. ni lah akhirnya.
fuhh...comel.comel.
 6.Pantai Tok Jembal
berbatu batan nya pantai tok jambal. kaki tak mampu pun nak cecah pantai/
ke kaki aku pendek. ke. ke. ke. ahh

ala ala mak cik melah sedang bergosip memperkatakan
tentang jay dee tee. laut tu belakang mak cik melahhh

atas tol !! . 

                                         
                                           eh haruslah uplod ! kenangan kot ! kau orang hadoo?!
                                                     lokasi : kedai air buoh teluk ketapang.

tenkiu nippon point sebab sponser percutian kami dan sponser cat belakang kami.erkk
yeah!!! mission accomplish. 

alhamdulillah. negeri terengganu. negeri cantik. budaya menarik. insyaAllah orang nya baik baik. kau orang kalau nak jenjalan terengganu mohon ajak aku okay.kalau tak ajak aku merajuk ah.. mencik..

ini belog sape? aku kan. jadi jangan tanye bakpe banyok gambor aku.kehkeh.

9 comments:

  1. Untunglaaa jemah gmbr kurus.. gambo ak gemok.. demn.. ni eksaited ni letak gmbr kt blog.. grrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. da share hoi.. btw misz apple.. spe yg tudung pink tu.. nmpk ayu, manis org nye.. hem. k

      Delete
    2. dont judge by its cover k. die yg tudung pink tu gemuk sebenarnye.kbai

      Delete
  2. AsSalam Misz Apple,

    Saya tak pernah gi Terengganu.. Tengok gambar Misz apple terus teringin nak pergi..

    ReplyDelete
  3. jemput lah datang. tak rugi.haha

    ReplyDelete
  4. okay then. disebabkan review dr blog ni... saya nak jenjalan terengganu jugak lahh.. nak pergi kat tempat love lock tuu....

    ReplyDelete
  5. terengganu mmg best ! haha . senyum sokmo ;)

    ReplyDelete